Quality Cert iz Sarajeva otpočeo je proces uvođenja međunarodnog standarda za upravljanje okolišem ISO 14001:2015 u poduzeću XSOFT d.o.o. iz Mostara.

Standard ISO 14001:2015 obezbjeđuje poduzeću da identificira, nadgleda i uskladi sa zakonskim regulativama sve negativne uticaje na životnu sredinu, te je jasno da će primjena ovog standarda imati za rezultat poslovanje na ekološki odgovoran način i bolji učinak na zaštitu životne sredine.

XSOFT – Prva IT kompanija u BiH sa ISO certifikatom za upravljanje okolišem

Ovim je XSOFT d.o.o. postala PRVA BH Kompanija u IT oblasti koja u svojem poslovanju, pored sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015 i sistema sigurnosti informacija ISO 27001:2013 , posjeduje i certifikat ISO 14001:2015 – sistem okolinskog upravljanja i time još jednom pokazala da je riječ o društveno odgovornom poduzeću.

Kompanija čija softverska rješenja unaprjeđuju poslovanje bh. poduzeća

XSOFT team svojim klijentima nudi razvoj softvera za poslovanje po njihovoj mjeri, uključujući sveobuhvatne programe za olakšanje financijskog knjigovodstva, razvoj mobilnih aplikacija i niz rješenja za lakše i uspješnije poslovanje.

Među najpopularnijim proizvodima XSOFT-a je ERP – kompletno poslovno programsko rješenje; dio modula u ERP-u, koji se mogu dobiti i samostalno kao što su: robno i materijalnoeKUF/KIFfinancijsko poslovanje, blagajna, POS maloprodaja, vozni park, putni nalozi, obračun plaća, prihodi i rashodi, proizvodnja… itd.

Posvećeni kulturi stalnog unaprjeđivanja i najboljim svjetskim praksama poslovanja, ISO certifikacije su samo jedan od dokaza kako XSOFT nastavlja da bude vodeća kompanija za poboljšanje i zaštitu poslovnog okruženja bh. poduzeća kroz inovativne informacijske tehnologije.

Vezano: Najbolje svjetske prakse: XSOFT certificiran za dva međunarodna ISO standarda